Musta kaura...oletko kuullut???


by Majarannan Hevostila / Anna-Mari (Maikku) M., 13.2.2019
Nyt sitä on saatavilla meidänkin myymälästä 25kg säkeissä. Monille kuitenkin tuo musta kaura on vielä vieras käsite, ja osa ei ole koskaan kuullutkaan. Mitä on musta kaura?

Meiltä saatavilla oleva musta kaura on suomessa kasvatettua, maukasta ja helposti sulavaa kauraa. Se on vanha ja kuitupitoinen kauralajike ja viljelijöitä ei kovin paljoa vielä ole. Se on mainio energian sekä valkuaisen lähde hevoselle. Sen sisältäessä runsaasti monityydyttämättömiä rasvahappoja, tekee se hyvää karvalle sekä iholle.
Musta kaura sulaa muita viljoja paremmin, sillä sen tärkkelys on erittäin hienojakoista. Musta kaura soveltuu usein myös niille hevosille, joille tavallinen kaura ei sovellu. Mustalla kauralla saat mukavan rikastuttavan lisän vaikkapa käyttämällesi mysliseokselle. Mustaa kauraa ei suositella litistettäväksi.
Mustan kauran "läpituloprosentti" on tavalliseen kauraan verraten huomattavasti alhaisempi, vain noin 2%.

Syöttömäärältään tämä mustakaura on myös alhaisempi tavalliseen kauraan verraten. Hevosen energiatarve huomioiden päivittäinen käyttösuositus on n.400g/100kg ja tosiaan tällä on esimerkiksi helppo tehdä mysliseoksista hieman tuhdimpaa korvaten esim. 1/3 mysliä mustalla kauralla.
-10%
Pavo Musta Kaura
+
 
Pavo Musta Kaura
Poistohinta 29,00 €
(1)
Heti saatavilla

Rehut ja lisäravinteet
Rehut ja lisäravinteet
Vitamiinit ja kivennäiset
Vitamiinit ja kivennäiset
Täydennysrehut
Täydennysrehut
Energialisät
Energialisät